Wij sluiten ons daarbij aan: einde discussie over fooien.
Het mag wat. Al die discussies over een fooi. En dan ook nog ergernissen. Geniet van je smakelijke lunch of diner en laat een verzoek om een fooi het genot van een smakelijke dis niet bederven. Jij bepaalt waar en wat je eet en of je wel of niet een fooi geeft. Niemand anders. Zullen we nu weer over belangrijke dingen discussiëren?
Fooien? Weg ermee!!!
Ach die ergernissen, ergernissen. Heb je genoten van een smakelijk en goed verzorgd diner? Dan laat je je avond toch niet bederven door een doorzichtige truc? Trek je schouders op en hou het gevoel van genot nog even vast.
Als het je niet bevalt hoe je behandeld wordt, ga je toch ergens anders naar toe.
Lieve mensen, laat de restaurant-mensen toch ook wat verdienen. Zij hebben het moeilijk. Logisch dat ze proberen wat extra's binnen te halen.
Ik negeer dit soort opgelegde fooien categorisch. Fooien zitten bij restaurants al jaren in de nota verwerkt. Dat is ooit zo bepaald. Heel soms, als de service uitzonderlijk is of als er een andere bijzondere aanleiding is, dan rond ik het verschuldigde bedrag naar boven af. Maar niet met 20%. Dat is belachelijk veel.
Ik baal van de 'verplichte' fooi die je hier en daar wordt opgedrongen bij betaling van de rekening. Nota bene met de percentages (tot 20%!) voorgeprogrammeerd. Ben benieuwd wat lezers van dit forum ervan vinden.
Beste Francine, er is absoluut geen sprake van publicatie(s) in de Top 100 Restaurantsterren tegen betaling. Opname in de Top 100 vindt plaats op basis van de objectieve beoordelingen van de recensenten. Zo simpel is het. En tegelijk zo moeilijk is het. Want al zijn de criteria die beoordeeld worden (zoals de toiletten, het zitcomfort, enz.) bijna altijd meetbaar, smaken blijven verschillen.
Ben meer dan benieuwd naar jullie Top 100 want de beste restaurants krijgen Michelin sterren terwijl jullie die restaurants juist uitsluiten. Het zal toch niet zo zijn dat restaurants door betaling in jullie lijst komen toch? De wereld is al zo commercieel. Laat je niet meeslepen en blijf neutraal.
Op jullie aanbeveling in de nieuwsbrief nu drie restaurants bezocht. In alle drie heerlijk gegeten. Daarover zijn mijn man en ik het roerend eens.
Ik las in de nieuwsbrief over een waterkaart.... het moet niet gekker worden. In ieder geval niet In Nederland, want we mogen ons gelukkig prijzen met prima leidingwater. Ik ben zeker bereid om tot zelfs 12 euro voor waterservice te betalen, maar een keuze uit leidingwater en leidingwater met een bubbel is voor mij en ik denk met mij velen, meer dan voldoende.
Ik kreeg bij mijn vertrek een cadeaubon. De bon heette 3 x 3. De bon was namelijk voor een kosteloos 3 gangen menu als minimaal 3 gasten zouden komen en binnen 3 maanden. Een leuk gebaar. Ik mocht de bon ook zelf gebruiken en dat heb ik toen gedaan. Slimme actie van het restaurant, want de rekening was voor 4 personen ondanks de aftrek van de kosten van het 3 gangen menu toch nog bijna 400 euro.
Ik meng me even in de discussie, want ik kreeg bij de rekening een Fisherman's Friend. Nog scherper dan een pepermuntje. De smaak bleef de hele terugreis in mijn mond hangen. Niet fijn.
Nog even en we krijgen straks bij vertrek een goody bag mee :-). Niet zo lang geleden kreeg ik het verrassingsmenu op papier uitgewerkt mee. Dat vond ik niet alleen leuk en nuttig, maar ook origineel. En met originaliteit kunnen restaurants zich onderscheiden. Ik ga wekelijks minstens een keer uit eten in wat jullie de betere restaurants noemen. Vaak ervaar ik mijn bezoeken als dertien in een dozijn.
Ik kreeg laatst 2 bonbons, keurig verpakt mee. Tien keer leuker dan het Wilhelmina of King pepermuntje.
Het is inderdaad een rare gewoonte in Nederland geworden. En het pepermuntje bewaar ik in m'n auto voor een andere keer.
Zowel het een als het ander staat me tegen.
Bedoel je omdat zo ongeveer elk restaurant dat doet en ze zich dus zonder onderscheid presenteren of vanwege het smaakbederf vanwege de dominante smaak van een pepermuntje?
Ik wil een discussie starten over het obligate pepermuntje dat door zoveel restaurants bij vertrek wordt meegegeven.
Ah joh, zeur niet. Dan ga je toch gewoon naar binnen. Daar is het vaak ook nog eens aangenamer dan buiten.
Afgelopen week was ik op een terras met parasols maar voor het diner was er geen enkele plek in de schaduw. Slecht toch?
Als we toch adviezen geven... waarom een bierviltje onder een poot als een tafel wiebelt? Dat staat goedkoop en is een gebrekkige oplossing. Een wig is veel praktischer. Ze zijn te koop voor zo'n 30 cent per stuk en zijn handig en professioneel.
Ik heb ook een suggestie voor de restaurants die gastvriendelijkheid hoog in het vaandel hebben staan. Als het koud wordt op het terras is er vaak terrasverwarming. Waarom is er geen terrasverkoeling in de vorm van staande ventilatoren voor als het warm wordt?
Afgelopen zondag dineerden we op het terras van een restaurant met 9 door jullie gegeven sterren. Tot mijn verbazing kregen we daar papieren servetten i.p.v. de linnen servetten die binnen worden gebruikt. Toen ik daar een opmerking over plaatste kregen we weliswaar direct alsnog linnen servetten. Ik vraag me af waarom er buiten dan ook maar niet plastic servies wordt gebruikt 🙂 . Ook bij restaurants waar de tafels binnen gerokt zijn, gebruik je de maaltijd buiten vaak aan een 'kale' tafel. Ik vind dit niet alleen raar, maar ook slecht.
