Skip to content

Sterren

De restaurantsterren staan voor een kwalificatie met betrekking tot (kort gesteld) luxe, gastronomische verfijning en gastvrijheid. Elk restaurant met Restaurantsterren is altijd persoonlijk door een of meer recensenten voor een lunch en/ of diner bezocht.  De recensenten van Restaurantsterren waarderen bij hun bezoeken restaurants op minimaal 15 criteria, waaronder de couverts en het servies, het zitcomfort van de stoelen, de toiletten, de muziek, de geluidsdemping, de temperatuur en de verlichting. Zie https://restaurantsterren.nl/beoordelingscriteria.Restaurantsterren.nl kent alleen aan restaurants met een hoge kwalificatie sterren toe. In de praktijk zijn dat minimaal 6 tot maximaal 10 sterren.

Afhaalrestaurants, waar niet ook binnen gegeten kan worden en huiskamerrestaurants, worden niet beoordeeld.

Een restaurant met 10 sterren is een restaurant waar de verwachtingen met betrekking tot met name, maar niet uitsluitend, de culinaire aspecten, de ambiance en de gastvrijheid, onbeperkt hoog mogen zijn.
Een restaurant met 9 sterren biedt de gasten gerechten, gastvrijheid en meer, op het hoogste niveau.
Een restaurant met 8 sterren biedt de gasten gerechten, gastvrijheid en meer, op zeer hoog niveau.
Een restaurant met 7 sterren is een comfortabel restaurant, het biedt de gasten smakelijke gerechten en in ruime mate gastvrijheid.
Van een restaurant met 6 sterren mogen de gasten eenvoudige gerechten en een ongecompliceerde ambiance verwachten.

Restaurants waaraan 1 t/m 5 sterren toegekend zouden kunnen worden, worden niet door ons beoordeeld.