Beoordelingscriteria
Elk restaurant met Restaurantsterren is altijd persoonlijk door een of meer recensenten voor een lunch en/ of diner bezocht.
Recensenten gedragen zich als ‘gewone’ gasten. Misschien stellen zij iets meer vragen dan de ‘gemiddelde’ gast en maken zij een foto meer, maar verder zullen zij niet opvallen. Zij bestellen het eten zoals andere gasten dat doen, zij eten zoals andere gasten dat doen en zij betalen de rekening zoals andere gasten dat doen.
Na afloop kennen de recensenten punten toe aan een groot aantal vaste criteria, waarbij sommige criteria zwaarder wegen dan andere. De wegingsfactor is van invloed op de totale waardering van elk criterium. Vermenigvuldiging van de toegekende punten met waarderingsfactoren, levert de waardering op.
Door de per criterium toegekende waarderingen op te tellen ontstaat een eindscore.
De voornaamste beoordelingscriteria:
- Gerechten (smaken, presentaties enz.)
- Gastvrijheid/ medewerkers
- Dranken (assortiment)
- Dranken (presentatie)
- Amuses
- Brood, boter, olijfolie
- Sfeer
- Tafels
- Stoelen
- Bestek
- Servies
- Servetten
- Verlichting (binnen)
- Temperatuur
- Muziek
- Geluid
- Entourage
- Reuk
- Toiletten
- Vervoer (parkeerplaatsen, elektrisch laden, fietsenstalmogelijkheden)
- Verlichting buiten
- Pand
Wanneer opvallend, worden ook beoordeeld:
- Prijs/ kwaliteitverhouding
- Tandenstokers
- Tassentafeltjes
- Paraplu’s
- Kussentjes
- Terrasdekens
- Presentatie van de rekening