Skip to content

Genieten van bijzonder eten en gastvrijheid

Beste levensgenieter,

Hier een nieuwe nieuwsbrief over alles wat met de beste restaurants van Nederland te maken heeft. Plus over genieten van al het lekkers dat in Nederland wordt aangeboden.

In deze nieuwsbrief lees je over restaurantsterren.nl, restaurant Klinkers, Ventuno, gestopte restaurants, Nederlandse wiskey’s, cadeaubonnen, De Gieser Wildeman en De Blauwe Camer.

Heb je vrienden of vriendinnen die ook kunnen genieten van uit eten op het hoogste niveau? Stuur hen dan deze nieuwsbrief door.

Restaurantsterren.nl

Achter de schermen wordt hard aan de nieuwe website gewerkt. Als we op koers kunnen blijven, is de website van Restaurantsterren over minder dan een maand online. Dan zie je welke restaurants met sterren zijn geëerd en kan je met de zoekfunctie heel eenvoudig de beste restaurants in je regio vinden.

Bezocht: Klinkers

Eetlokaal Klinkers noemen ze zichzelf. Dit restaurant in Oosterhout (Noord-Brabant) behoort al vele jaren tot de betere zo niet beste restaurants van de regio. Smaakvol bourgondisch eten in combinatie met een vriendelijke prijs en gastvrijheid die je het gevoel geeft, echt welkom te zijn, maken dit restaurant een bezoek waard. De meeste tafels hebben zicht op de keuken en dat voegt een passende dimensie toe aan de beleving bij dit restaurant. De gerechten zijn ruim bemeten, zonder overdreven groot te zijn. Klinkers krijgt ruim 8 Restaurantsterren: https://eetlokaalklinkers.nl.

Eten en amusement op het hoogste niveau

Onlangs opende Ventuno Skylounge in Amsterdam op de 21e verdieping van het Ruby Emma Hotel. Ventuno biedt een gedurfde inrichting, live entertainment op hoog niveau en exclusieve whisky’s. De formule is gebaseerd op de glitter en glamour van de Amerikaans-Italiaanse restaurants in de roaring twenties. Ventuno maakt deel uit van De Ramzy Group, waartoe 35 horecazaken in Amsterdam behoren: https://ventunoskylounge.com/nl.

Gestopt

De exploitant van café-restaurant Hotel Buiten aan de Sloterplas (Amsterdam). is failliet verklaard. Restaurant Morris (Haarlem) sluit na bijna zeven jaar de deuren, zo laat het team weten. Ook restaurant Anak Dèpok in Den Dolder is gestopt. Dit restaurant had een vermelding in de Gault&Millaugids. Restaurant Het Schielandshuis in Rotterdam is gesloten, zo melden de exploitanten op hun eigen website. Restaurant Le Bon in Alkmaar stopt direct na de kerstdagen. Ook dit restaurant had een vermelding in de Gault&Millau gids. Restaurant Syr in Utrecht is failliet. Dit restaurant opende in 2016 en kon op veel steun en sympathie rekenen omdat het Syrische vluchtelingen een kans gaf om in de horeca aan de slag te gaan.

Steeds meer Nederlandse whisky’s

Goede whisky’s komen uit Schotland, uit Ierland en de VS. Ja, ooit was dat een feit. Maar aan dit rijtje kan intussen Nederland worden toegevoegd. Nederlandse whisky’s vallen goed in de smaak en intussen telt Nederland dan ook al zo’n dertig serieuze whiskydistilleerderijen, verspreid over het hele land. De eerste restaurants hebben ook al een lokale whisky op de kaart gezet.
Dit zijn de vijf Nederlandse whisky’s die hoog gewaardeerd worden: De Lepelaar, Texelse Whisky 50cl, 42% alcohol – 50 euro, Bus whisky, 50cl, 43,5% alcohol – 59,95 euro, Ommelander Whisky, 50cl, 63% alcohol – 57 euro, Beek Whisky, 70cl, 41,2% alcohol – 36,95 euro, IJsvogel Whisky, 70cl, 46% alcohol – 65 euro

Cadeaubonnen

Restaurants die geëerd zijn met Restaurantsterren kunnen hun gasten een kaart meegeven met een uniek nummer. Elke honderdste gast die zich vervolgens aanmeldt als abonnee op de nieuwsbrief krijgt een cadeaubon van 100 euro.
De cadeaubonnen zijn te besteden bij het restaurant waar de kaart met het unieke nummer werd meegegeven. Als je de kaart hebt met nummer 0407, dan heb je zo’n cadeaubon t.w.v. 100 euro gewonnen. Je stuurt dan een mailtje naar info@restaurantsterren.nl met een foto van de kaart waarop het unieke nummer te lezen is, samen met je naam en adres. Je ontvangt de cadeaubon dan binnen enkele werkdagen op het opgegeven adres.

Bezocht: De Gieser Wildeman

De afgelopen weken bezochten we De Gieser Wildeman in Noordeloos (Zuid-Holland) tweemaal. Beide malen waren onze verwachtingen hoog gespannen: De Gieser Wildeman heeft een reputatie hoog te houden. En het moet gezegd worden, alles klopt. Om te beginnen uiteraard de mooi opgemaakte en smakelijke gerechten, die in precies het goede tempo doorkomen. De gastvrouwen zijn goed, de huiswijnen zijn goed, het water heeft de goede temperatuur en de koffie is goed. Toch zijn we niet 100% tevreden. Want al is alles is mooi en goed, niets is bijzonder. We missen de verrassing en de aandacht voor de details. Wij vinden dat je voor een lunchmenu van 3 gangen voor € 85,- meer finesses mag verwachten. De Gieser Wildeman krijgt krap 9 sterren www.degieserwildeman.nl.

Bezocht: De Blauwe Camer

Toen we op een donderdag in wijnhuis De Blauwe Camer in Oosterhout (Noord-Brabant) terecht konden, was het ‘full house’. Al snel begrepen wij de grote belangstelling voor dit restaurant. Om te beginnen is het gevestigd in de sfeervolle boerderij van het oudste vrouwenklooster van Nederland, een tot de verbeelding sprekende locatie. Dan worden er op het terrein tongstrelende wijnen gemaakt. Ook toch wel enigszins bijzonder. Maar dan. Dan komt de dikke pluim. Zeer verdiend voor de prachtige smaakcombinaties van de gerechten en mooi opgemaakte borden, de bediening en de begeleidende wijnen: dit restaurant verdient zonder aarzeling 9 Restaurantsterren: www.wijnhuisdeblauwecamer.nl.

Is deze nieuwsbrief interessant voor een van je vrienden of kennissen? Mail ‘m dan door.
Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Neem dan zelf ook een kosteloos abonnement op www.restaurantsterren.nl.

Heb je nieuws over restaurants aan de top van de Nederlandse culinaire wereld? Mail ons: info@restaurantsterren.nl.

Je meldt je eenvoudig voor deze nieuwsbrief af met een mailtje naar info@restaurantsterren.nl.